Help

De Kennisbank is een collectie van antwoorden op vaak gestelde vragenStoringen en informatie

Afgerond 18:31u

Aankomende week en vanaf vandaag (01-december-2020) krijgen alle servers een restart in verband met verdubbeling van de gehele geheugen. Hierdoor gaan de servers en websites sneller draaien. Hiermee wordt de MySQL ook voorzien van meer geheugen. Hoe lang een reboot duurt is niet geheel bekend maar we spreken over enkele minuten tot maximaal 30 minuten. 

In verband met corona mogen wij in de avond en nacht geen nevenactiviteiten uitvoeren. Enkel bij storingen welke opgelost kunnen worden ter plaatsen is toegankelijk. Om deze reden moeten wij de geheugens helaas overdag verwisselen.

Alles over lopende/ opgeloste storingen en server informatie kunt u lezen op deze pagina.

DSSEC is nu 100% gereed voor klaar voor gebruik. Stuur ons een mail om DNSSEC te laten activeren. Op termijn gaan we alle domeinnamen standaard voorzien van DNSSEC.


Nieuwe vaste tarieven voor nieuwe en bestaande klanten.
 • .NL    € 3.75 (nieuw en verlengen)    per jaar 
 • .BE    € 5.75 (nieuw en verlengen)    per jaar
 • .EU    € 5.75 (nieuw en verlengen)    per jaar
 • .COM    € 8.75 (nieuw en verlengen)    per jaar

Onze volledige prijslijst kun u hier lezen

WhatsApp contact met Wned


 Wat is een UBL? en wat kan ik er mee?

Oplossing

UBL kun je in bijna alle boekhoudpakketten gebruiken. Let wel op dat je altijd de PDF en UBL tegelijk importeert. Hoe je UBL precies gebruikt is per boekhoudpakket verschillend. Daarom raden wij aan on deze vraag neer te leggen bij de leverancier van je boekhoudpakket. Wij kunnen om deze reden hier ook geen ondersteuning op geven. Wij leveren je een UBL-formaat aan zodat je deze kunt gebruiken in je boekhoudprogramma.

Alle facturen worden per mail compleet met PDF en UBL naar je toe verzonden. Ook kun je de PDF en UBL downloaden in je klantenomgeving.

UBL (Universal Business Language) is het standaard formaat voor elektronisch factureren. Het is een XML bestand die speciaal is uitgedacht voor facturen. Een e-factuur is géén PDF-bestand. Een UBL factuur maakt het mogelijk om factuurdata van boekhoudpakket A naar boekhoudpakket B te sturen. De UBL factuur kan hierdoor direct ingelezen worden zónder handmatige invoering. Zo kunnen maker en ontvanger via een UBL factuur met elkaar communiceren zonder dat ze elkaar hoeven te kennen. Het is daarbij mogelijk om via het Europese PEPPOL netwerk e-facturen te sturen naar KvK- en OIN nummers. De Nederlandse Overheid stelt dit sinds april 2019 zelfs verplicht.

Waarom UBL facturen gebruiken?

Het gebruiken van UBL facturen heeft veel voordelen. Hieronder geven we een beschrijving van de meest belangrijke invloeden op je bedrijf:

 • Het handmatige factuurverwerkingsproces valt weg.
  Denk aan het downloaden, inloggen en het uploaden van facturen in het boekhoudpakket. De factuur hoeft daarnaast niet meer gescand of doorgestuurd te worden naar de accountant. Op de lange termijn bespaart dit ontzettend veel tijd.
 • Bedrijven betalen veel sneller je factuur.
  Momenteel duurt het ongeveer 16 dagen voordat je factuur betaald is. Met een UBL factuur beperk je dit naar ongeveer 3 dagen.
 • Er ontstaat een beter inzicht in je administratie.
  Dit proces wordt namelijk niet meer vertraagd door de late betalingen, waar nu gemiddeld nog 16 dagen voor nodig zijn.
 • De ontvanger weet dat de factuur foutloos is.
  De UBL factuur wordt namelijk automatisch ingelezen in het pakket van de ontvanger. Tikfouten en spookfacturen zijn daardoor niet meer mogelijk. Ook hoeven de gegevens niet meer herhaaldelijk gecheckt te worden, omdat de computer dit klusje al overneemt.

Alle voordelen UBL factuur

Het verzenden van een UBL factuur heeft dus een aantal interessante voordelen, voor zowel de verzender als de ontvanger:

 • 100% herkenning - de factuurdata wordt automatisch herkend en is zeer accuraat.
 • 0% kans op fouten - 'human errors' zijn niet meer aan de orde.
 • Geen termijn voor het inboeken - de UBL factuur belandt direct in de boekhouding van de ontvanger.
 • Snellere betaling - facturen worden gemiddeld 16 dagen eerder betaald.
 • Minder mankracht vereist - door de automatische herkenning en verwerking is minder mankracht nodig.
 • Met nadruk meer efficiency - werken met UBL facturen is sneller en goedkoper.
 • Minder kosten - je verliest geen tijd meer (en tijd = geld) aan het handmatig verwerken van facturen.
Artikel details

Artikel ID: 115

Categorie: Administratie