Wanneer worden de nieuwe DNS gegevens actief bij mijn .NL domeinnaam?

Wanneer je een nieuwe .NL domeinnaam registreert, een .NL domeinnaam verhuist of de nameservers wijzigt dan zullen de nieuwe DNS servers door SIDN in de .nl-zonefile opgenomen moeten gaan worden. SIDN werkt de .nl-zone elke 30 minuten bij.

Voorbeeld 1:
Je registreert om 13:42 uur een .NL domeinnaam. Dat betekent dat SIDN de domeinnaam in de update van de .nl-zonefile van 14:00 uur meeneemt. In de praktijk betekent dit vaak dat het dan nog ongeveer 20 tot 30 minuten duurt voordat de nieuwe .nl-zonefile ook echt wordt gepubliceerd door SIDN. De domeinnaam zal dan ook rond 14:30 uur actief worden.

Voorbeeld 2:
Je verhuist om 08:59 uur een .NL domeinnaam. Dat betekent dat je nog net op tijd bent voor de update van de .nl-zonefile door SIDN van 09:00 uur. In de praktijk betekent dit vaak dat het dan nog ongeveer 20 tot 30 minuten duurt voordat de nieuwe .nl-zonefile ook echt wordt gepubliceerd door SIDN. De domeinnaam zal dan ook rond 09:30 uur actief worden.

Nadat de nieuwe nameservers zijn opgenomen in de .nl-zonefile kan het door DNS cache nog even duren voordat de nieuwe gegevens ook overal actief zijn. Dat zou niet meer dan 2 uur moeten duren.