Hoe verhuis ik een .COM domeinnaam?

Domeinnamen met de .COM extensie worden verhuisd met een verhuiscode (EPP). Tijdens deze status die maximaal 5 dagen duurt heeft de huidige provider 3 opties:

  1. Zij doen niks, de domeinnaam wordt dan automatisch na 5 dagen verhuisd.
  2. Zij keuren de verhuizing goed, de domeinnaam wordt dan direct verhuisd. Niet elke provider biedt de mogelijkheid om een .COM verhuizing versneld uit te voeren. De providers die dit wel aanbieden doen dit vaak via een e-mail met daarin een link die aan de registrant wordt verzonden, andere providers hebben een optie in het control panel om de uitgaande verhuizing daar goed te keuren.
  3. Zij keuren de verhuizing af. Een afkeuring van de verhuizing komt eigenlijk nooit voor.

Voordat je de verhuizing aanvraagt is het van belang dat de domein lock door de huidige provider van de domeinnaam is verwijderd. Een domein lock is een extra vergrendeling op een domeinnaam die ervoor zorgt dat deze niet verhuisd kan worden.

Vraag je een verhuizing aan voor een domeinnaam die is voorzien van een domein lock dan zal de verhuizing niet geaccepteerd worden en zullen we je hierover berichten hoe te handelen. Je kan je huidige hoster vragen deze al te verwijderen ongeacht of deze aan staat of niet.

Domeinnamen met de .COM extensie kunnen niet binnen 60 dagen na de registratie of een verhuizing worden verhuisd. Tot dat de 60 dagen zijn verlopen zal er ook een domein lock op de domeinnaam blijven.

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.