Let's Encrypt Certificaat installeren (SSL) Volledig gratis te installeren.

1: U gaat in DirectAdmin naar Domain Setup, vervolgens uw domeinnaam en zet daar Secure SSL aan. Vervolgens gaat u via Home, dan naar naar SSL Certificates (indien nodig, als u meerdere domeinnamen geïnstalleerd heeft, kies eerst de betreffende domeinnaam en dan naar naar SSL Certificates). Daar zet u “Free & automatic certificate from Let's Encrypt” aan. U ziet meerdere opties om aan te zetten maar dat wat standaard aanstaat is al voldoende. Enkel nog uw emailadres invullen en onderaan op “Save” drukken. Het genereren duurt ongeveer 20 seconden. Zodra u “Certificate and Key Saved” met nog meer informatie er onder, ziet staan is uw certificaat gereed voor gebruik.

Site settings:

(LET OP! Maak altijd eerst een backup)

2: In DirectAdmin gaat u naar Domeininstellingen en dan de betreffende domeinnaam. Daar zet u de domeinnaam op "Gebruik een symbolic link van private_html naar public_html"  Nu zijn alle SSL instellingen klaar.

3: Indien nodig zet u het onderstaande script in een .htaccess (in public_html) Alles wat al in de .htaccess staat laat u staan. Deze wordt gebruikt door uw website. Indien niet aanwezig maakt u een .htaccess aan.

RewriteEngine On

RewriteCond %{HTTPS} !=on

RewriteRule ^ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [L,R=301]

Na enkele minuten zou het moeten werken. Vervolgens zet u alle http linken in uw website om naar https. Hierbij kunnen wij u niet helpen helaas.

Heeft u liever dat wij dit voor u doen? Stuur dan een email naar support@wned.nl Wij vragen hiervoor eenmalig 25 euro (ex btw) per website.

Uw ervaring met Wned is belangrijk voor ons.

Ervaringen over Wned staan op ISPGids.nl. Uiteraard mag u ook een ervaring plaatsen over Wned. Hiermee helpt u ons en klanten met eerlijke ervaringen over Wned.