Website Verwijderen in DirectAdmin

Om een website offline te zetten en te verwijderen in DirectAdmin, kun je de volgende stappen volgen:

Stap 1: Inloggen in DirectAdmin

1. Open je webbrowser en ga naar de DirectAdmin login URL die je van je Wned hebt ontvangen.
  2. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op "Login".

Stap 2: Domeinbeheer

1. Nadat je bent ingelogd, ga je naar het gedeelte "Account Manager" en klik op "Domain Setup".
  2. Je ziet een lijst met domeinen die aan jouw account zijn gekoppeld. Klik op het domein dat je wilt verwijderen.

Stap 3: Domein Verwijderen

1. Binnen de domeininstellingen, klik je op "Delete" naast het domein dat je wilt verwijderen.
  2. DirectAdmin zal om bevestiging vragen voordat het domein en alle bijbehorende bestanden worden verwijderd. Bevestig de verwijdering door op "Delete" of "Ja" te klikken.

Stap 4: Bestanden en Databases Verwijderen

1. Ga naar "File Manager" om alle bestanden van de server te verwijderen. Navigeer naar de rootmap van het domein en verwijder alle bestanden en mappen.
  2. Ga naar "MySQL Management" onder "Account Manager" als je ook databases hebt die bij de website horen. Verwijder de bijbehorende databases door op "Delete" te klikken naast de databases die je wilt verwijderen.

Stap 5: DNS Instellingen Wijzigen (Optioneel)

1. Als je wilt voorkomen dat het domein nog steeds naar je server wijst, kun je de DNS-instellingen wijzigen.
  2. Ga naar "DNS Management" en verwijder de DNS-records voor het domein, of wijzig de records om naar een andere locatie te wijzen (bijvoorbeeld een parkeerpagina of een ander IP-adres).

Stap 6: Controleer of de Website Offline is

1. Ga naar je webbrowser en voer de URL van de website in om te controleren of de website inderdaad offline is.
  2. Je zou een foutmelding moeten zien, zoals "Website not found" of een andere standaardservermelding die aangeeft dat de website niet beschikbaar is.

Door deze stappen te volgen, kun je effectief een website offline halen en verwijderen via DirectAdmin.