Varnish reverse proxy

Varnish is zeer geschikt voor webshops en zware websites. Wordpress en Magento 2 zijn de 2 standaarden in Varnish maar ook is er ook een Default Config beschikbaar. Met andere woorden, alle websites kunnen hiermee overweg. Omdat er niet 1 richtlijn beschikbaar is voor verschillende cms systemen is het niet mogelijk om hier ondersteuning in te geven. Google eerst vooraf voor je Varnish activeert. Veel CMS systemen hebben een pluging of een specifieke instelling nodig . Dit heeft altijd betrekking op een extern IP adres waarop de Varnish server draait. Zodra je Varnish activeert wordt de dns omgezet van server naar Varnish server IP. Een DNS verwerking kan van 1 tot 4 uur duren. Op intodns.com (onderaan bij WWW A Record) moet IP 185.104.28.118 komen te staan. (zie voorbeeld op intodns.com) Zodra dit IP er staat is de dns extern gereed en ook je PC of eigen netwerk, zoals je router/ modem kunnen cachen dus ook dit duurt een paar uur. Of je kan ook je cache legen. Zie ook: ** Hoe maak ik de cache van mijn webbrowser leeg? en Hoe flush ik de dns cache **

Voor WordPress hebben wij een kan en klare oplossing. Voor uitleg ga naar deze pagina

Auto PURGE Varnish Cache gebruiken voor b.v. CMS systemen:

curl -v -X PURGE https://www.[JE_DOMEINNNAAM]/ -H 'Host: [JE_DOMEINNNAAM]' -k https://185.104.28.118

** De computercache en eigen netwerk cache is dus niet de dns wereldwijd. Het IP op intodns.com moet dus eerst verwerkt zijn voor je interne cache kunt gaan legen. Eerder heeft cache legen geen zin **

Varnish is een reverse proxy, ook wel web accelerator genoemd. Deze draait op een externe SSD-server waar in een normale configuratie de webserver actief is. Deze Varnish server is een externe cache server waarop bestanden zoals foto’s, en vele andere bestanden wordt opgeslagen welke hierdoor al voor geladen is voor uw website. Dit betekent dus een snelheidswinst tot wel 400%. Laadtijd is na 1 tot 3 uren ook bijzonder snel en laadtijd is ook uitgesloten. Uiteraard hanteren wij een 30 dagen niet goed geld terug garantie op Varnish.

Varnish Cache is beschikbaar vanaf een "Starthosting Standaard" pakket en alle Reseller pakketten. Kijk op de website naar alle mogelijkheden.

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.