MX records aanpassen

Als je een externe mailprogramma gebruikt onder andere Microsoft 365, Gmail enzovoorts dan kun je met 1 simpele instelling de MX goed instellen. Deze dns verwerking kan variƫren van enkele minuten tot 24 uur.

Ga in DirectAdmin via home naar MX Records. Daar kun je handmatig een MX toepassen naast de gewone DNS maar gebruik je bijvoorbeeld Microsoft 365 of Google suite MX dan kun je dit makkelijk selecteren en opslaan via MX Records. Zie voorbeeld:

MX-aanpassen

Je dns is meteen op de juiste manier ingesteld en er hoeft dan ook verder niets meer ingesteld te worden op custom dns records na.

Het resultaat in je dns is dan het volgende (Microsoft 365 is een voorbeeld) Zoals je kunt zien zijn alle standaarden er al voor je in gezet en werkt ook vrijwel meteen.

MX-aanpassen-resultaat