Wat is een catch-all e-mailadres?

Het instellen van een catch-all e-mailadres biedt je de mogelijkheid om alle ontvangen e-mails voor je domeinnaam te beheren. Het idee achter een catch-all e-mailadres is dat het fungeert als een soort "vangnet" voor alle e-mails die naar je domein worden gestuurd, ongeacht het deel dat vóór het apenstaartje (@) staat. Met andere woorden, het vangt alle e-mails op die naar je domeinnaam worden gestuurd, ongeacht het specifieke adres dat wordt gebruikt.

Om een catch-all e-mailadres in te stellen, moet je toegang hebben tot het DirectAdmin controlepaneel. DirectAdmin is een webgebaseerd beheerpaneel dat wordt gebruikt door hostingproviders om gebruikers de mogelijkheid te geven hun websites en e-mailaccounts te beheren. Zodra je bent ingelogd op je DirectAdmin controlepaneel, zoek en selecteer je de optie voor je specifieke domeinnaam. Binnen de instellingen van je domeinnaam zou er een mogelijkheid moeten zijn om de catch-all functie in te schakelen. Door dit te selecteren, kun je aangeven dat alle e-mails die naar je domeinnaam worden gestuurd, moeten worden doorgestuurd naar een specifiek e-mailadres dat je hebt opgegeven.

Hoewel het instellen van een catch-all e-mailadres handig kan lijken, is het belangrijk om op te merken dat dit ook nadelen met zich meebrengt, met name op het gebied van spam. Het accepteren van alle woorden voor het apenstaartje als geldige e-mailadressen betekent dat je de deur openzet voor spammers om willekeurige e-mails naar je domein te sturen. Spammers maken vaak gebruik van geautomatiseerde programma's die e-mails sturen naar willekeurige woorden bij een domeinnaam, in de hoop dat sommige van deze e-mails worden afgeleverd. Als je een catch-all e-mailadres hebt ingesteld, zal je inbox daardoor waarschijnlijk overspoeld worden met spam.

Om deze reden raden wij het gebruik van catch-all e-mailadressen sterk af, tenzij je specifieke redenen hebt om ze te gebruiken en bereid bent om de extra inspanningen te leveren om spam te filteren. Het is vaak beter om specifieke e-mailadressen in te stellen voor de belangrijkste functies of contactpersonen op je domein, en de rest van de e-mails naar niet-bestaande adressen te laten terugsturen met een foutmelding. Hierdoor worden alleen e-mails afgeleverd op de specifieke adressen die je hebt ingesteld, waardoor de kans op spam aanzienlijk wordt verminderd.

Kortom, het instellen van een catch-all e-mailadres biedt je de mogelijkheid om alle e-mails die naar je domein worden gestuurd te beheren. Hoewel het handig kan zijn, brengt het ook het risico van spam met zich mee. Het is daarom verstandig om goed na te denken over de mogelijke gevolgen voordat je een catch-all e-mailadres instelt en ervoor te zorgen dat je beschikt over effectieve spamfilters om ongewenste berichten te beperken.

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.