Hoe installeer je een Wordpress website

Het installeren van WordPress op een DirectAdmin-server kan worden gedaan door de volgende stappen te volgen:

  1. Inloggen op DirectAdmin: Ga naar de DirectAdmin-beheerderspagina en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

  2. Domein toevoegen: Als je nog geen domein hebt toegevoegd aan je DirectAdmin-account, moet je dit doen voordat je WordPress kunt installeren. Ga naar "Domain Setup" en voeg je domein toe aan de lijst.

  3. Database maken: Ga naar "MySQL Management" en maak een nieuwe database aan voor WordPress. Noteer de databasegegevens (database naam, gebruikersnaam en wachtwoord) omdat je deze nodig hebt tijdens de WordPress-installatie.

  4. WordPress downloaden: Ga naar de officiële WordPress-website (https://wordpress.org) en download de nieuwste versie van WordPress.

  5. Bestanden uploaden: Upload het gedownloade WordPress-zipbestand naar de gewenste locatie op je DirectAdmin-server. Dit kan worden gedaan via de DirectAdmin File Manager of met een FTP-client zoals FileZilla.

  6. Bestanden uitpakken: Pak het WordPress-zipbestand uit op de server. Selecteer het zipbestand in de File Manager en klik op "Extract" of gebruik een FTP-client om het zipbestand op je server uit te pakken.

  7. WordPress-configuratie: Ga in je webbrowser naar de URL van je domein gevolgd door "/wp-admin/install.php" (bijv. http://jouwdomein.nl/wp-admin/install.php). Je wordt gevraagd om de installatie te configureren. Voer de gevraagde informatie in, inclusief de databasegegevens die je hebt genoteerd tijdens het maken van de database.

  8. Installatie voltooien: Volg de instructies op het scherm om de installatie van WordPress te voltooien. Je kunt een website-titel, gebruikersnaam en wachtwoord opgeven voor het beheerdersaccount van je WordPress-site.

  9. Voltooiing: Na het voltooien van de installatie kun je inloggen op het WordPress-beheerdersdashboard door naar de URL van je domein gevolgd door "/wp-admin/" te gaan (bijv. http://jouwdomein.nl/wp-admin/). Hier kun je je website beheren en aanpassen.

Dat is het! Je hebt nu WordPress succesvol geïnstalleerd op je DirectAdmin-server.

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.