Hoe installeer je een WordPress met Installatron (TIP)

Om WordPress te installeren op een DirectAdmin-server met behulp van Installatron, volg je de onderstaande stappen:

1. Log in op DirectAdmin: Ga naar de DirectAdmin-beheerderspagina en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

2. Zoek naar Installatron: Zoek in het DirectAdmin-dashboard naar het Installatron-pictogram of de sectie. Meestal bevindt dit zich onder het gedeelte "Extra functies".

3. Start de Installatron-applicatie: Klik op het Installatron-pictogram om de Installatron-applicatie te starten.

4. Kies WordPress: In het Installatron-dashboard zoek je naar WordPress in de lijst met beschikbare applicaties. Klik op het WordPress-pictogram om de installatie te starten.

5. Instellingen configureren: Vul de volgende informatie in:

• Locatie: Selecteer de domeinnaam of de submap waarin je WordPress wilt installeren.
  • Versie: Kies de gewenste versie van WordPress.
  • Taal: Selecteer de taal van je keuze.
  • Administratorgegevens: Voer de gewenste gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres in voor het beheerdersaccount van je WordPress-site.
  • Geavanceerde opties: Je kunt hier extra instellingen configureren, zoals de naam van de database en de prefix voor database-tabellen.
  1. Installatie starten: Klik op de knop "Installeer" om de installatie van WordPress te starten. Installatron zal nu de nodige bestanden downloaden en de configuratie uitvoeren.

2. Voltooiing: Na enkele ogenblikken wordt de installatie van WordPress voltooid. Je ontvangt een melding zodra het proces is voltooid.

3. Beheerdersdashboard: Ga in je webbrowser naar de URL van je domein om het beheerdersdashboard van je WordPress-site te openen. Hier kun je inloggen met de beheerdersgegevens die je tijdens de installatie hebt opgegeven.

Dat is alles! Je hebt WordPress succesvol geïnstalleerd op je DirectAdmin-server met behulp van Installatron. Nu kun je je WordPress-website beheren en aanpassen via het beheerdersdashboard.