Hoe installeer je een WordPress met Installatron (TIP)

Om WordPress te installeren op een DirectAdmin-server met behulp van Installatron, volg je de onderstaande stappen:

 1. Log in op DirectAdmin: Ga naar de DirectAdmin-beheerderspagina en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

 2. Zoek naar Installatron: Zoek in het DirectAdmin-dashboard naar het Installatron-pictogram of de sectie. Meestal bevindt dit zich onder het gedeelte "Extra functies".

 3. Start de Installatron-applicatie: Klik op het Installatron-pictogram om de Installatron-applicatie te starten.

 4. Kies WordPress: In het Installatron-dashboard zoek je naar WordPress in de lijst met beschikbare applicaties. Klik op het WordPress-pictogram om de installatie te starten.

 5. Instellingen configureren: Vul de volgende informatie in:

 • Locatie: Selecteer de domeinnaam of de submap waarin je WordPress wilt installeren.
 • Versie: Kies de gewenste versie van WordPress.
 • Taal: Selecteer de taal van je keuze.
 • Administratorgegevens: Voer de gewenste gebruikersnaam, wachtwoord en e-mailadres in voor het beheerdersaccount van je WordPress-site.
 • Geavanceerde opties: Je kunt hier extra instellingen configureren, zoals de naam van de database en de prefix voor database-tabellen.
 1. Installatie starten: Klik op de knop "Installeer" om de installatie van WordPress te starten. Installatron zal nu de nodige bestanden downloaden en de configuratie uitvoeren.

 2. Voltooiing: Na enkele ogenblikken wordt de installatie van WordPress voltooid. Je ontvangt een melding zodra het proces is voltooid.

 3. Beheerdersdashboard: Ga in je webbrowser naar de URL van je domein om het beheerdersdashboard van je WordPress-site te openen. Hier kun je inloggen met de beheerdersgegevens die je tijdens de installatie hebt opgegeven.

Dat is alles! Je hebt WordPress succesvol geïnstalleerd op je DirectAdmin-server met behulp van Installatron. Nu kun je je WordPress-website beheren en aanpassen via het beheerdersdashboard.

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.