Redirect je website d.m.v. PHP

Een domein redirecten naar een ander domein door middel van PHPphp redirect

Een PHP redirect heeft een aantal voordelen tegenover een redirect d.m.v. HTML of Javascript. Ik zal het een en ander uitleggen en laten zien hoe je dit toepast.

Server-side

Wanneer je een doorverwijzing met HTML maakt word deze verwijzing uitgevoerd door de browser van de cliënt. Of het redirecten foutloos gaat hangt dus af van de browser van de bezoeker. Wanneer je echter met PHP een redirect maakt word dit niet uitgevoerd door de browser maar door de server! Hierdoor ben je niet meer afhankelijk van welke browser de bezoeker gebruik maakt. Veel handiger dus!

Redirect

Om een redirect te maken plaats je de volgende code helemaal bovenaan je PHP script.

<?php
header(‘Location: http://www.voorbeeld.nl/’); /* Dit stuurt de bezoeker naar www.voorbeeld.nl */
?>

Status

Nog een handige optie is een statuscode toevoegen aan je PHP redirect. Deze statuscode geeft meer informatie over de redirect en is daarom bijvoorbeeld handig naar je naar een nieuw domein verhuist. Zo weet een zoek machine wat er aan de hand is en zal deze de gegevens zonder al te veel problemen overplaatsen.

200 OK = Bestand is gevonden en geladen, niks aan de hand.

301 Moved Permanently = Het bestand heeft een nieuw adres gekregen (handig bij domeinverhuizing)

307 Temporary Redirect = Het bestand is tijdelijk verplaatst

404 Not Found = Het bestand is niet gevonden, niet op de server aanwezig

500 Internal Server Error = Een overwachte server error

Om een statuscode toe te voegen aan je redirect gebruik je de volgend code.

<?php
header(‘HTTP/1.0 301 Moved Permanently’);
header(‘Location: http://www.voorbeeld.nl/’); /* Stuur de bezoeker naar www.voorbeeld.nl */