Website vooraf bekijken met preview linkfunctie

Hoe gebruik je de preview linkfunctie van DirectAdmin gebruikt in combinatie met het gebruik van de URL-structuur http://ip.address/~username. Dat is een handige vaardigheid om te hebben, vooral als je een website aan het ontwikkelen bent en deze wilt bekijken voordat je hem live zet voor het grote publiek.

Stap 1: Inloggen op DirectAdmin

Allereerst moet je natuurlijk inloggen op je DirectAdmin-account. Ga naar de inlogpagina van DirectAdmin en voer je gebruikersnaam en wachtwoord in om toegang te krijgen tot het dashboard.

Stap 2: Navigeren naar File Manager

Zodra je bent ingelogd, zoek je naar de optie 'File Manager' op het dashboard van DirectAdmin. Klik erop om naar de bestandsbeheerinterface te gaan waar je de bestanden van je website kunt bekijken en beheren.

Stap 3: Maak je domeinnaam default (indien nodig)

Wanneer je meerdere domeinnamen beheert in DirectAdmin, is het essentieel om eerst de juiste domeinnaam als standaard in te stellen. Dit zorgt ervoor dat de preview linkfunctie de juiste map/domeinnaam kan identificeren en weergeven.

Stap 4: Upload je websitebestanden (indien nodig)

Als je nog geen bestanden hebt geüpload naar de map van je website, moet je dat nu doen. Klik op de knop 'Upload' om je bestanden vanaf je computer naar de geselecteerde map te uploaden.

Stap 5: Genereer de preview link

Nu komt het leuke gedeelte. Zodra je bestanden zijn geüpload, ga je terug naar de hoofdmap van je website in de bestandsbeheerinterface. Klik met de rechtermuisknop op deze map en zoek naar de optie 'Preview URL genereren' of iets vergelijkbaars.

Stap 6: Kopieer de preview link

Zodra je de preview link hebt gegenereerd, kopieer je deze naar het klembord van je computer.

Stap 7: Gebruik de preview link met http://ip.address/~username

Nu komt het interessante deel. De preview link die je hebt gekopieerd, kan worden gebruikt in combinatie met de URL-structuur http://ip.address/~username. Vervang 'ip.address' door het IP-adres van de server waarop je website wordt gehost, en 'username' door je DirectAdmin-gebruikersnaam.

Stap 8: Plak de link in je browser

Open je webbrowser en plak de volledige URL (bijvoorbeeld http://123.456.789.012/~jouwgebruikersnaam/preview) in de adresbalk. Druk op Enter om de voorvertoning van je website te bekijken.

Stap 9: Controleer en pas aan indien nodig

Neem de tijd om de voorvertoning van je website grondig te bekijken. Controleer of alle elementen correct worden weergegeven en of alles naar behoren werkt. Als je wijzigingen moet aanbrengen, ga dan terug naar de bestandsbeheerinterface van DirectAdmin, bewerk de bestanden zoals nodig en herhaal het proces om de preview link bij te werken.

Met deze stappen zou je in staat moeten zijn om de preview linkfunctie van DirectAdmin te gebruiken in combinatie met de URL-structuur http://ip.address/~username om een voorvertoning van je website te bekijken voordat je deze live zet. Veel succes met het ontwikkelen van je website!