Hoe installeer je een Drupal met Installatron (TIP)

Om Drupal te installeren op een DirectAdmin-server met behulp van Installatron, volg je de onderstaande stappen:

Stap 1: Log in op je DirectAdmin-dashboard Ga naar de DirectAdmin-loginpagina en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Stap 2: Zoek naar Installatron In het DirectAdmin-dashboard zoek je naar het Installatron-pictogram of de Installatron-toepassing. Klik erop om Installatron te openen.

Stap 3: Zoek naar Drupal Binnen Installatron kun je een zoekbalk vinden. Typ "Drupal" in de zoekbalk en klik op de zoekknop om naar Drupal te zoeken.

Stap 4: Selecteer Drupal voor installatie Zodra Drupal wordt weergegeven in de zoekresultaten, klik je erop om de installatieopties te bekijken.

Stap 5: Configureer de installatieopties Op de Drupal-installatiepagina in Installatron kun je verschillende opties configureren. Geef een beschrijvende naam op voor je Drupal-installatie, selecteer het domein waarop je Drupal wilt installeren en kies het installatiepad. Je kunt ook andere opties aanpassen, zoals de taal en de versie van Drupal.

Stap 6: Configureer database-instellingen Scroll naar beneden op de pagina totdat je de database-instellingen tegenkomt. Selecteer "Nieuwe database aanmaken" en geef een naam op voor je database. Klik op de knop "Installeer" om door te gaan.

Stap 7: Voltooi de installatie Installatron begint nu met het installeren van Drupal op je DirectAdmin-server. Zodra de installatie is voltooid, krijg je een melding met de installatiegegevens, inclusief de beheerdersgebruikersnaam en het wachtwoord.

Dat is het! Je hebt nu Drupal succesvol geïnstalleerd op je DirectAdmin-server met behulp van Installatron. Je kunt de gegeven beheerdersreferenties gebruiken om in te loggen op je Drupal-website en de configuratie verder aanpassen.