DNS aanpassen

Je kan bij Wned op 2 manieren de dns aanpassen. Via DirectAdmin onder DNS Management en via het klantenpaneel op Wned.nl

Alleen je MX record aanpassen? bekijk dan deze pagina.

Op alle 2 manieren is het nodig dar er een server actief is. Dit kan een hostingpakket zijn of enkel een dns beheer pakket. Als een domeinnaam niet is geïnstalleerd op een server werkt DNS niet. Nameservers wel, deze kun je aanpassen bij je domeinnaam op Wned.nl na inloggen in je account. Hiervoor heb je geen dns server nodig.

Om 1 of meer dns records aan te passen ga je naar Wned.nl en logt in.  Ga vervolgens naar tab domeinnamen en klik op de betreffende domeinnaam waar je de dns wil aanpassen. Bovenin zie je dns record. Voor enkel de nameservers ga je naar tab nameservers.

Bij dns zie je het volgende:

dns-toevoegen-aanpassen

Nu kun je dns records toevoegen, aanpassen en verwijderen. Let wel op dat je dit doet met kennis van dns aanpassingen of laat je goed inlichten. Een kleine fout kan al een groot probleem opleveren.

In DirectAdmin onder DNS Management (alleen webhostingpakketten, geen dnsbeheer) In principe werkt het in DirectAdmin exact gelijk als in je klantenomgeving. Het is dus aan je zelf de keuze welke je prettiger vindt om mee te werken.

dns-toevoegen-aanpassen-da

Let in DirectAdmin altijd op dat je een TLD afsluit met een punt. Zie voorbeeld in het bovenstaande afbeelding. Een sub sluit je niet af met een punt behalve als deze afsluit met een TLD. In het klantenpaneel hoeft dit niet.

Voorbeeld: een TLD betekend wat na de domeinnaam komt, wnel.nl. In dit geval is de .NL een TLD en daar zet je een punt achter. Is het enkel een sub? dus geen TLD! dan zet je er geen punt achter. De sub wordt aansluiten aangemaakt aan de domeinnaam. Je krijgt dan sub.wned.nl.

Klanten beoordelen ons

Volg ons ook op

Wned.nl

Op weg naar jouw eigen online succes. Zoek of verhuis je domeinnaam, bouw je eigen website en maak er een succes van. Met onze snelle servers en klantenservice maken wij dit mogelijk.