Hoe kan ik een CMS website naar Installatron importeren?

Het komt wellicht voor dat je in het verleden een webapplicatie handmatig hebt geïnstalleerd op je hostingpakket, of dat je een bestaande webapplicatie van een andere hostingprovider naar Wned hebt overgebracht. Het goede nieuws is dat je deze installaties nu eenvoudig kunt integreren in Installatron, waardoor je gebruik kunt maken van automatische updates en back-upfunctionaliteiten.

In deze uitgebreide handleiding worden twee verschillende methoden besproken om installaties te importeren in DirectAdmin: het importeren van een webapplicatie die al op jouw hostingpakket staat, en het importeren van een externe installatie die elders gehost wordt.

1. Importeren van een bestaande installatie op jouw hostingpakket:

Om een reeds bestaande webapplicatie op je hostingpakket te importeren in Installatron, volg je deze stappen:

(let op dat je www selecteert als je website op www draait, en zonder www, ook zonder installeren in de dropdown keuze)

a. Log in op je DirectAdmin-account.
b. Navigeer naar de Installatron Applicatie Installer.
c. Selecteer de optie 'Mijn applicaties'.
d. Klik op 'Importeren'.
e. Hier zie je een lijst van alle beschikbare applicaties op je hostingpakket. Kies de gewenste webapplicatie die je wilt importeren.
f. Volg de instructies op het scherm om de import te voltooien. Installatron zal automatisch de configuraties instellen en de nodige bestanden overzetten.

2. Importeren van een externe installatie:

Als je een webapplicatie hebt bij een andere hostingprovider en deze naar je Wned hostingpakket wilt verplaatsen, volg dan deze stappen:

a. Ga naar de Installatron Applicatie Installer in DirectAdmin.
b. Kies de optie 'Externe installaties importeren'.
c. Voer de URL in van de externe installatie die je wilt importeren.
d. Klik op 'Importeren'. Installatron zal proberen de installatie te herkennen en alle benodigde informatie ophalen.
e. Volg de instructies op het scherm om de import te voltooien. Mogelijk moet je handmatig enkele instellingen aanpassen, zoals databaseconfiguraties.

Door deze stappen te volgen, kun je op een efficiënte manier zowel interne als externe webapplicaties importeren in Installatron via DirectAdmin. Dit stelt je in staat om gebruik te maken van de geavanceerde functionaliteiten die Installatron biedt, waaronder automatische updates en betrouwbare back-ups, wat bijdraagt aan een verbeterde beveiliging en stabiliteit van je webapplicaties.

Na de installatie inloggen

Zodra je dit gedaan hebt, dan kun je bij veel (niet alle) CMS website inloggen door op de admin link te klikken via Installatron. Voorbeelden, bij WordPress is dit /wp-admin en bij Joomla /administrator