DNS aanpassen

Bij Wned kun je op twee manieren de DNS aanpassen: via DirectAdmin onder DNS Management en via het klantenpaneel op Wned.nl/klanten

Wil je alleen het MX-record aanpassen? Bekijk dan deze specifieke pagina.

Om de DNS aan te passen, is een server vereist. Dit is mogelijk bij alle pakketten van Wned. Houd er rekening mee dat DNS niet werkt als een domeinnaam niet is geïnstalleerd op een server (hostingpakket). Nameservers werken echter wel. Deze kun je aanpassen voor je domeinnaam op Wned.nl/klanten nadat je bent ingelogd op je account. Een apart hostingpakket is hiervoor niet nodig.

In DirectAdmin, onder DNS Management (alleen beschikbaar bij webhostingpakketten, geen los DNS-beheer), werkt het principe hetzelfde als in het klantenportaal. De keuze voor het gebruik ervan is dus afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

dns-toevoegen-aanpassen-da

Bij het werken in DirectAdmin is het belangrijk om altijd een top-level domein (TLD) af te sluiten met een punt, zoals te zien is in het bovenstaande voorbeeld. Het afsluiten van een subdomein met een punt is alleen nodig als dit subdomein eindigt met een TLD. In het klantenpaneel is dit niet nodig. Zie volledige DNS uitleg op deze pagina.