Hoe activeer ik Redis (RedisCache DB)

Om gebruik te maken van RedisCache dien je naar je DirectAdmin paneel te gaan. De link naar dit paneel staat beschreven in de email (pdf bijlage) die je na de aanschaf van een webhosting pakket van ons hebt ontvangen!

Klik hier voor de Redis installatie in WordPress.

1. Ga naar de optie "RedisCache" in DirectAdmin

RedisCache DB select DirectAdmin

2. Nu klik je op Create RedisCache DB waarmee je een Cache database aanmaakt op een externe server.

Create RedisCach DB DirectAdmin

3. je ziet nu server[met een nummer] staan. Deze selecteer je en klikt op Create RedisCache DB

Get RedisCach DB DirectAdmin

4. Nu zie je IP, Port en Password staan welke je nodig hebt op je website. Flush heb je niet nodig, daarmee leeg je de cache als het nodig is.

Result RedisCach DB DirectAdmin

5. De laatste stap is Redis activeren in de PHP instelling.
(Hoe je de PHP instelling aanpast kun je hier lezen)

Krijg je de onderstaande melding? Deze kun je negeren. Redis werkt wel verder normaal. Op termijn wordt dit opgelost.

Er zijn verschillende manieren om Redis te installeren in verschillende CMS systemen. Op het internet staat veelal beschreven hoe je dit moet instellen.